Creatieve
Ontdekkingsreizen
in Technologie

Portfolio

Opening Winterwelvaart 2009

Locatietheatervoorstelling op het water

Voor de Winterwelvaart 2009 heb ik samen met Marco Bonissimo en Diederik Stevens een korte, spectaculaire openingsvoorstelling op het water gemaakt.

De Winterwelvaart is een meerdaags winterevenement dat met allerlei activiteiten stilstaat bij de bijzondere en historische band die de stad en provincie Groningen met de scheepvaart hebben. www.winterwelvaart.nl

Een ijle gestalte komt uit de verte over het water aangevaren, een winterengel, een opera zangeres in het wit. Langzaam nadert ze het publiek. Plotseling klinkt harde muziek en is een rode gloed onder de brug te zien. Er komen er twee bootjes met zeeduiveltjes en begaals vuur fakkels onder vandaan. Zij verjagen de Winterengel en houden een spectaculaire vuur show op de kade. Ondertussen komt de Winterengel terug op de boegspriet van de prachtig uitgelichte tweemast klipper de Jantje.  Met een enorme rookwolk en een aankomst hymne uit volle borst verjaagt ze de duiveltjes. Na het aanleggen gaat ze aan land en geeft een scheepstoeter aan de burgemeester, die hiermee de Winterwelvaart opent. Alle schepen in de haven toeteren mee.

Voor deze voorstelling heb ik meegewerkt aan het concept en de technische voorbereiding, planning  en uitvoering gedaan, oa. bengaals vuur fakkels en droogijs rookeffect regelen, uitlichten van schepen en spelers, de versterking van het geluid en het regelen van technici om de techniek te bouwen en te bedienen.