Creatieve
Ontdekkingsreizen
in Technologie

Portfolio

Op 25 en 26 februari 2010 presenteerde Pavlov E-Lab in een gure winterwind Open Mind #3 / Misdirection in een kleine ingetogen presentatie op straat. Open Mind is een reeks openbare colleges waarbij kunst en wetenschap op avontuurlijke wijze samenkomen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=20NTA3bX73U

Julian Vincent hield een pleidooi voor het leren van de natuur en van de kracht van kunst om gevaarloos te leren omgaan met misleiding. Go back to your natural origins! maande hij ons na vele voorbeelden van misleidingstechnieken gegeven te hebben.

Mo Stoebe’s abstracte videobeelden van verschillende vormen van optisch bedrog hadden een onaardse kwaliteit, zoals in Kubrick’s 2001 a Space Odyssey en Arnold Veeman’s muziek deed je afvragen of je nu stadsgeluiden of muziek hoorde.

Voor deze aflevering Open Mind heb ik de technische voorbereiding en uitvoering gedaan. Dit bestond oa. uit een geschikte en betaalbare overkapping vinden (het was februari), een afspeel systeem dat twee videokanalen en 5 geluidskanalen tegelijk af kon spelen, doorzicht en gaasdoek projectieschermen op maat maken, technici voor opbouw, draaien en afbouw zoeken en licht, geluid en video regelen.

www.pavlov.nl