Creatieve
Ontdekkingsreizen
in Technologie

Portfolio

Vrienden van de Wetenschap: Het jongleursbrein

Een absurde droomvlucht met circus, (live) video, illusies en veel humor.

In een oud schuurtje doen twee dubieuze professoren onderzoek naar het jongleursbrein. Men zegt namelijk dat jongleurs slimmer zijn dan gewone mensen. Een onfortuinlijke jongleur wordt het slachtoffer van de meest gruwelijke en fascinerende experimenten. Met hun zelf gebouwde instrumenten nemen de professoren een kijkje in de hersenen van de jongleur. Een absurde droomvlucht met circus, (live) video, illusies en veel humor.

Voor boekingen kunt u mailen

Jongleur Marco Bonissimo, videocomponist Richard Neef en inventief producent Floris Maathuis hebben hun krachten gebundeld voor een kort experiment. Hierin combineren jongleren, (live) video, optische illusies en slapstick tot een korte maar intense en waanzinnig grappige voorstelling

De eerste versie van Het jongleursbrein (die toen nog Juglee heette) is in mei 2010 gepresenteerd op de Circustheaterdagen op Schiermonnikoog. Dat was nog een losse opeenvolging van scenes, toen nog zonder wetenschappers, maar wel al de moeite waard om te zien. Met hulp van Vincent de Rooij als regisseur is deze losse verzameling scenes verder uitgewerkt tot een volledige voorstelling van ongeveer 18 minuten.

Speelijst:

  • aug 2011 Noorderzon festival Groningen
  • mei 2011 Circusstad festival Rotterdam (premiere)
  • mei 2010 Circusttheaerdagen Schiermonnikoog (toen nog als Juglee)