Creatieve
Ontdekkingsreizen
in Technologie

Portfolio

Timmerdorp Groningen

Met 500 kinderen 4 dagen lang een eigen dorp bouwen

Timmerdorp Groningen is een week lang bouwen en timmeren voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Onder begeleiding van meer dan 50 professionals en vrijwilligers hebben meer dan 200 kinderen in de laatste week van de zomervakantie zelf een hut gebouwd van hout en spijkers. Ze hebben samen een heus gecreeerd, met echte straten, een plein en allerlei huizen. Kinderen werkten samen en spelen de hele dag buiten. www.timmerdorpgroningen.nl

OVER HET TIMMERDORP

We inspireren kinderen om hun creativiteit te gebruiken, nieuwsgierig te zijn en het avontuur op te zoeken. We stimuleren kinderen om samen te werken en lekker buiten te spelen. Om zelf aan de slag te gaan en te bouwen, en zo zelfverzekerdheid te ontwikkelen om dit vaker te doen. We willen ze leren zich te ontwikkelen en nieuwe wegen in te slaan, om anders om te gaan met hun omgeving en de beschikbare materialen. Door kinderen bijeen te brengen en ze kennis, vakmanschap, creativiteit en techniek te laten delen, zorgen we dat ze zich bewust worden van de rol die ze zelf kunnen spelen in het vormen van de samenleving.

De deelnemende kinderen leren samenwerken en bouwen samen met honderden anderen lokaal in een paar dagen een eigen gemeenschap op. Het zal een heus dorp worden met een centraal plein, een stratenplan, kleine wijkjes en diverse bouwstijlen. Aan het eind van de week presenteren de kinderen samen het dorp aan ouders en andere geïnteresseerden tijdens een spectaculair Dorpsfeest.