Creatieve
Ontdekkingsreizen
in Technologie

Portfolio

Kerosine Knutselkafe

Een creatieve multidisciplinaire gamejam/hackaton

Kerosine Knutsel Kafé is creativiteit in zijn rauwste vorm. In één dag van scratch naar een performance. Een telkens wisselende groep kunstenaars, dansers, acteurs, muzikanten,videokunstenaars, Dj-s, Beeldend kunstenaars, dichters, Elektronica freaks, licht- geluidsontwerpers, journalisten enz. wordt uitgedaagd om in één dag een voorstelling, performance of installatie te bedenken en uit te voeren.

Doel
Tijdens Kerosine KnutselKafe komen mensen uit allerlei verschillende disciplines in contact met elkaar, elkaars werk en elkaars manier van werken. Doordat aan een concreet eindresultaat wordt gewerkt gaat dit contact verder dan theoretisch erover praten.

Concept
Het idee van Kerosine Knutsel Kafe is eigenlijk hetzelfde als bij een jamsessie. Alleen is het hier de bedoeling dat er niet alleen muzikanten meedoen, maar mensen uit allerlei disciplines.
Omdat het te ingewikkeld is om echt vanuit de losse hand te werken en het wel de bedoeling is een eindresultaat met enige kwaliteit neer te zetten wordt er telkens een dag uitgetrokken.

Er is onder meer gewerkt met: muzikanten, acteurs, worstelaars, journalisten, filmmakers, uitvinders, dansers, beeldend kunstenaars en dichters.

Tussen 2005 en 2010 zijn er in totaal een stuk of tien Kerosine Knutselkafe’s georganiseerd op diverse locaties.

Als je een keer mee wilt doen mail me dan!