Creatieve
Ontdekkingsreizen
in Technologie

Portfolio

RoofTopHop

Kunstmanifestatie op daken in de Groninger binnenstad

De manifestatie Do The RoofTopHop!, geinitieerd door Pavlov Medialab,  vond plaats verspreid over onderling verbonden daken in de binnenstad van Groningen. Kunstenaarsgroepen uit NewYork, Berlijn en Londen werkten simultaan aan daklandschappen door middel van muziek, geprojecteerde animaties en interactieve installaties. Het verborgen domein van de daken werd door deze projecten ontsloten en zo werd een nieuwe openbare ruimte voor de Creatieve Stad gemaakt, een innovatief speelveld voor Groningen.

Op het dak van de Puddingfabriek waren de resultaten te zien van de City On A Roof bouw workshop vanuit een uitkijktoren: prototypes van dakbebouwing waaraan de bouwteams de afgelopen week hebben gewerkt.

Op het dak van het Cascade complex ZZ werd op duizelingwekkende hoogte gespeeld met de bewegende schermen van Nika Offenbac’s C-TRL Labs (NY) en met de samples van DJ Foefur, iedere dag van 01.00 uur tot 18.00 uur.

Op de daken van de Vismarkt kon het publiek iedere avond van 21.30 uur tot middernacht een avontuurlijke tocht maken langs de dansende licht installatie van Mo Stoebe en Sophie Clements (Londen) begeleid door een soundscape van de ‘liberated piano’ van componist Renger Koning.

Op de 4e locatie, het Zuiderdiep werd, verspreid over verschillende daken, een muzikale compositie van componist Gerard Ammerlaan ism Stephane Leonard (Berlin) uitgevoerd. Een Brass band, een sopraan en laptops werden vermengd met de geluiden van de stad…

Ik was productieleider en technisch producent van Do the Rooftophop.